22 april, 2010

Hoover Dam

Volstrekt onverwacht een excursie gehad naar de Hoover Dam, even Arizona ingereden, de woestijn in zijn volle verlatenheid (desertum betekent "het verlatene") gezien, vastgesteld dat de woestijn wel degelijk bloeit op het ogenblik. Bepaalde planten en struiken herinneren aan het Nederlande equivalent van de woestijn, de duinen, maar dat zou een soort biotopische resonantie  genoemd kunnen worden: planten ingericht op een droge omgeving waar de grond heel heet kan worden.
Het water in het stuwmeer staat angstwekkend laag. Een voordeel van de crisis is dat er in de vallei van Las Vegas niet meer speculatief gebouwd wordt en dat er dus ook niet nog meer misbruik van de watervoorraad gemaakt wordt.
Na de dam zijn wij naar de Valley of Fire gereden, een landschap van rode rotsen en tenslotte via Mapoa/Muddy Mountain terug naar de vallei en de bewoonde wereld die eigenlijk ook niet bewoond had moeten zjin.

Sugar heeft enkele Searchersachtige nummers gemaakt, en dit klinkt naar Genesis midden jaren zeventig met wat zwaarder gitaarwerk.. Dat mocht (en mag) je niet zeggen al zou ik niet weten wat er mee miszegd zou zijn. Live in Hamburg, 1992. Wij hebben ze in de Roseland, NY NY gezien, 1993. (De recensie moet nog eens online komen).

Geen opmerkingen: