06 april, 2010

Dit beestje heeft wel klieren


Rudy Kousbroek heb ik een keer in het echt meegemaakt, bij een boekpresentatie van mijn Academie-van-Ambulante-Wetenschappenmakker Arjen Mulder. Hij was wat mopperig over McLuhan, hij had het idee dat hij niet serieus het eerste exemplaar in ontvangst had moeten nemen, maar hij deed het toch.

In een spontane opwelling noemde ik na een paar maanden prutsen onder het pseudoniem Karel Kemphaan spontaan mijn soloprogramma op Radio Kemphaan De Draaibaarheidsfactor (en mijzelf Rob Gerritsen, naar mijn twee broertjes Robbie en Gerrit die in mythische tijden met Kerstmis waren opgegeten). Beide namen ontstonden spontaan voor de microfoon,(ik zie dat ik het jaartal al openlijk noem op het net - 1979), maar ze hadden natuurlijk een achtergrond.
En nu Rudy Kousbroek er niet meer is sinds gisteren dank ik hem toch in ieder geval voor deze unieke titel als toespeling op zijn boektitel. Meer kan ik niet zeggen.

Geen opmerkingen: