02 juli, 2009

Maar die ken ik....

Na een groot stuk voor het Jaarboek Anarchisme geschreven te hebben had ik - gelet op de sluitingstijd - nog precies een week om een artikel te schrijven voor het Tijdschrift voor de geschiedenis van de wijsbegeerte in Nederland over Ortts pneumat-energetisch monisme.
Daar vraag je me wat.
Maar het lukte. Als ware het een overwinningsmars zette ik na het tikken van de laatste zin steeds een singletje op met deze muziek. Bekend van de oorspronkelijke Ladykillers en John Peel heb ik het ooit horen draaien als een fanlied van Bayern München.


Heeft Luigi Boccherini eigenlijk andere menuetten geschreven?

Nadat ik het in korte tijd voltooid had belde redactiesecretaris Ronald van Raak nog even op om te informeren op welk gebied Ortt civiel ingenieur was. Ten aanzien van de ontwerper van de getijtafels voor Nederland leek het mij een overbodige vraag. Maar goed, ik heb hem beantwoord. En toen kwam het artikel in druk uit en had Van Raak Ortt tot mijnbouwkundig ingenieur omgetoverd. Toen ik er geërgerd over opbelde hield hij doodleuk vol dat ik dit gezegd had. Op de SP zal men mij nooit zien stemmen.


Menuet in G majeur, J.S. Bach. Wie kent de versie van Sandra Reemer?

Geen opmerkingen: