24 juli, 2009

Drie landen in de katastrofezone


Hoe staat het ook alweer, als we het toch over staatsgrepen die door de Internationale Gemeenschap goed- of afgekeurd worden, met Madagascar? De EU weigert iedere hulp en de revolutionaire (tegen wil en dank misschien) regering belooft steeds vroeger "verkiezingen" - het wondermiddel van Internationale Gemeenschap.
Revolutionair bewind - omdat het de uitverkoop van land heeft afgelast. Reden uiteraard waarom Internationale Gemeenschap boos is. Internationale Gemeenschap staat namelijk pal voor Democratische Markteconomie, dat weet u net zo goed als ik.

*


Wij hoeven ook niet te denken dat de gewenste overweldigende verkiezingsoverwinning van de voormalige marxist-leninist (ach, wat heet voormalig, als je naar China of Vietnam kijkt) Sassou-Nguesso, aangevochten of niet, zonder dank aan pottenkijkers, misschien hier iets mee te maken heeft. Zelfs het ANP had het bericht over de uitverkoop van tropisch regenwoud aan Hoera vir die Boere Hoera!:

De Republiek Congo heeft 10 miljoen hectare landbouwgrond aangeboden aan Zuid–Afrikaanse boeren, een gebied van meer dan drie keer de oppervlakte van Nederland. Dit heeft AgriSA, de grootste boerenbond van Zuid–Afrika, woensdag laten weten.

De meesten van de 4 miljoen Congolezen wonen in het zuiden van het land, in en rond de hoofdstad Brazzaville. Het land moet voedsel importeren en de landbouw is slecht ontwikkeld, terwijl het noorden van het land vrijwel onbewoond is. Meer dan duizend Zuid–Afrikaanse boeren zijn bereid gevonden zich er te vestigen.

Zij krijgen het land voor 99 jaar gratis in bruikleen en krijgen ook belastingvoordelen. De Zuid–Afrikanen gaan er mais en soja verbouwen en vee en gevogelte houden. De regering in Brazzaville hoopt dat de Republiek Congo qua voedsel zelfvoorzienend wordt.

De Zuid–Afrikaanse boeren hebben op het zwarte continent een goede reputatie. Ook onder meer Mozambique, Angola en de Democratische Republiek Congo hebben belangstelling getoond voor soortgelijke projecten.


Van deze soort marxisten-leninisten houdt Internationale Gemeenschap vurig.

*De gelijkgeschakelde media hebben het met betrekking tot Honduras inmiddels wel gezien. Het land wordt in naam van Democratie en Internationale Gemeenschap verder gemilitariseerd.

De bovenstaande foto doet sterk denken aan een van de foto's die rondwaarden na de verkiezingen in Iran.
Maar het is Tegucigalpa maar...

Geen opmerkingen: