24 augustus, 2007

En geld heb ik ook al niet


Een van de domste veelgedraaide plaatjes (maar niet door ons) van 1983 was Vamos a la playa van Righeira. Ik heb wel horen zeggen dat het over de bom ging, in die tijd, maar wat was er voor reden dit te geloven? Toen ik laatst vernam van de film On the beach schoot mij plotseling het vergeten zomerhitje te binnen. Is er verband, 24 jaar later? (En we zijn nu weer 24 jaar later.)
Ik zou het wel denken. Je moet wel Spaans kunnen verstaan om het te merken - lezen gaat mij beter af.

Vamos a la playa, oh oh oh oh oh.
Vamos a la playa, oh oh oh oh oh.
Vamos a la playa, oh oh oh oh oh.
Vamos a la playa oh oh.
Vamos a la playa,
la bomba estalló,
las radiaciones tuestan
y matizan de azul.
Vamos a la playa, oh oh oh oh oh…
Vamos a la playa,
todos con sombrero.
El viento radiactivo
despeina los cabellos.
Vamos a la playa, oh oh oh oh oh…
Vamos a la playa,
al fin el mar es limpio.
No más peces hediondos,
sino agua fluorescente.
Vamos a la playa, oh oh oh oh oh…

Geen opmerkingen: