18 augustus, 2007

Constantly


Vier maanden en tien dagen na dit stukje is Jos Brink zelf gevallen voor de Grote Niet-Toverkabouter. En de kanker.
Mijn belangrijkste herinnering aan hem is het programmma Tussen 10+ en 20-, als ik het mij goed herinner voor de AVRO. Het eerste programma dat ik kon laten staan voor de Britse zeezenders, destijds in 1964. O, Jos Brink was zo braaaaf - in het geheel geen diskjockey, ook niet in de zin die je in die tijd er aan kon verbinden (voor de blagen die nu met die naam rondlopen is deze deejay te oud, en dat vind ik in het geheel niet erg).
Constantly van Cliff Richard was het laatste dat ik hem hoorde afkondigen - ik zou nog lang 20- blijven (en het begrip tiener of teenager werd handig afgeschaft toen ik zelf tiener af was).

Zonder twijfel de bekendste vrijzinnige predikant van Nederland is niet meer. Hij ruste in vrede.

Geen opmerkingen: