15 december, 2005

Wenen bij Babylons stromenEn het gaat maar door... Gisteren werd in Newsnight een soort jurytribunaal gehouden over "de bondgenoten" - Groot-Brittannië� als de medeplichtige van de Verenigde Staten, die ook altijd graag even vermelden dat er ook wat soldaten uit de Oekra�ne hebben meegedaan bij de bezetting van Irak. Alle smoezen om dit land te overvallen worden bijgesteld, en er moet beklemtoond worden hoe gemeen "de opstandelingen" zijn. En natuurlijk hoe nobel "de bondgenoten".
Ook al vond 99% van de mensheid het geweldig dat Irak door de Yanks bezet is, dan maakt dit deze bezetting nog geen rechtvaardige zaak. Het gelijk is niet aan het grootste aantal. Christenen noch anarchisten zullen dit beweren.

Een extra gevoel van misselijkheid - ik kan het niet anders benoemen - heb ik bij het volgen van het lot van de christenen in Irak. Mandee�ërs, Joden, christenen, mazdeï�sten, zij waren hier lang voor de islam deze streken bereikte. De "geallieerden" werken er nu naartoe dit multiculturele land tot een theocratische moslimdictatuur om te bouwen - en dit aan de hand van de allerheiligste stembus.
Boven de kerk van Mosoel voor deze werd getroffen door een bom. Hieronder het interieur erna. Het doet er niet toe of het een bom van de "geallieerden" was of niet - het is de verantwoordelijkheid van de zogenoemde coalitie dat dit gebeurt en kan gebeuren.

Geen opmerkingen: