09 december, 2005

Politici als maanmannetjes (of omgekeerd)


Mat Herben - prototypische brave burgerman, zou je zeggen - maar de geheime dienst heeft zijn geslachtsleven in kaart gebracht, kunnen we nu begrijpen. En nog wat mensen uit de kring rond Pim Fortuijn, inclusief Fortuijn zelf. Laatstgenoemde maakte geen geheim van contacten met minderjarige Marokkaanse jongetjes - het heeft zijn (postume) succes niet in de weg gestaaan.
Bij het schandaal rond achteloos achtergelaten diskettes hoort ook dat PvdA- en D66-politici klaarblijkelijk op deze wijze of op andere gronden in de gaten gehouden zijn en op diskette geplaatst.
Ik vind het wel best dat/als Peter R. de Vries er een zaak en een show van maakt. We moeten toch vooropstellen dat niet hij het priv�leven van allerlei mensen te grabbel gooit: dat heeft de agent die de diskettes liet slingeren gedaan, al dan niet opzettelijk - en deze handelde ook "alleen maar in opdracht". De Vries heeft het ook over de milieubeweging die door de BVD ge�nfiltreerd is. Niet iets om van op te kijken. En als De Vries er munt uit wil slaan als de volgende televisiepoliticus: hij doet maar.

D66 vindt het schandalig dat gekozen volksveregenwoordigers blijkbaar door de geheime dienst bespioneerd worden. Pikant dat Docters van Leeuwen, voormalig BVD-baasje, partijlid is. Maar hebben ze nu echt geen kaas van enige geschiedenis gegeten bij die club? Of worden ze pas wakker als hun eigen club om duistere redenen in de gaten wordt gehouden?

Of uiterst rechts door de geheime dienst geschaduwd werd - ik zou het niet kunnen bedenken. Maar je kunt islamitische fundamentalisten natuurlijk ook als uiterst rechts beschouwen, en dan is het antwoord: ja. En gekozen volksvertegenwoordigers: weten ze bij D66 echt niet dat leden van de CPN en de PSP geschaduwd werden, van de SP waarschijnlijk ook wel? En als de MLPN nou ooit eens aan verkiezingen had meegedaan? Tenslotte zit een prominent MLPN-er nu in de gemeenteraad van Zandvoort. Komen die D66-ers van de maan? Net als Remkes, die zijn diskettes terugeist? Valt mij nog mee dat De Vries dat niet eens doet: hier broekemannetje, de originelen mag jij. Als het al originelen zijn - wat op zijn minst twijfelachtig is.

BVD-ers die zich zitten te verlustigen aan het seksleven van Mat Herben: je moet er toch niet aan denken.

Geen opmerkingen: