12 januari, 2018

Comrade Clement presenting

Offshoreradio.co.uk, waar ik correspondent voor ben, meldt het overlijden van twee deejays van zeezenders in de jaren zestig (nog twee doden trouwens, kortstondg RNI-deejay John Denny en Caroline-jock in 1989 Jerry Jones).
John Aston, die onder de namen John Stewart en Chris Stewart heeft gewerkt - ik ken hem als John Aston van Caroline en 355. Vakbondsman in de bond van acteurs, Unity.
En Clement Shaw, stem van Radio 390 en 355 voordat het een horizontaal geprogrammeerd personality-station werd, met John aston onder anderen. Zijn eigenlijke naam is Clement Murphy-Shaw, en in zijn laatste jaren was hij lid van de Communist Party of Great Britain (Marxist-Leninist) - uitlui door deze partij. En een filmpje naar aanleiding van zijn overlijden:Een indrukwekkend curriculum vitae waar de zeezenders niet in voorkomen. En waar was hij eerder lid van?
Maar in ieder geval een opmerkelijke achtergrond die men niet zo snel zal associëren met die zenders, alsof het werken daar niet proletarisch was (ja mensen, toen was deejayen op de radio nog een baan in plaats van een verdienmodel).

Geen opmerkingen: