20 augustus, 2014

Iedere 28 uur een zwarte jongeman doodgeschoten door politie in VS

"The ruling class is living on borrowed time" - de Nederlandse uitdrukking is fraaier maar minder concies: het einde van de heersende klasse is voorzegd maar zij gaat nog door.

Iedere 28 uur wordt in de VS een zwarte jongeman op straat doodgeschoten door een smeris. Vrijwel altijd een witte smeris. De gevangenissen herbergen bijna een procent van de bevolking van de VS, en een volstrekt onevenredig deel van de gevangenisbevolking is donkergekleurd. Het land dat onbekommerd bommen laat regenen ter zogenaamde bescherming van wie er tot beschermenswaardig wordt verklaard op een willekeurig ogenblik keert zijn geweld naar binnen. Het is niet nieuw. Het hele land is op dit geweld gebaseerd.

Wordt Ferguson een keerpunt? Blijft het geïsoleerd, groeit de protestbeweging buiten deze voorstad van St. Louis ook over de grenzen van de huidskleurbarrière? De desinformatiemachine van de gelijkgeschakelde media draait op volle toeren. Maar er is ook sprake van protesten bij de poort van deze media. Zoals zo vaak: afwachten.

Over de militarisering van de politie in de VS; mijn favoriete rechtse rakker Justin Raimondo over Ferguson.

Geen opmerkingen: