31 augustus, 2014

De appelboom en de kernbom

Hubris zou een te klein woord zijn voor de gekte die bezit neemt van Washington, Londen. Den Haag en elders. "Regime change" in Rusland? Een nucleaire aanval op Rusland, waarover gespeculeerd werd voor het "Tonkinincident" van de MH17?

Gekte die ook bewijst dat "het kapitaal" niet het laatste woord heeft - het herstelde kapitalisme van Rusland is immers ruimschoots verweven met de rest van de wereld. Maar de hele wereld dient politiek onderhorig te zijn aan de VS.
Zie dit stuk en weet hoe u moet reageren: erg hè, die Russen, die "dictator Poetin" zoals ik hem ergens zonder ironie beschreven zag. Prijswinnend citaat:
A woman rides on the back of a truck holding a flag of Novorossiya, a union between the 'Donetsk People's Republic and 'Lugansk People's Republic'. If implemented, that plan would leave Kiev with no Black Sea coastline
Het geminacht publiek wordt niet geacht iets van de kaart van Oekraïne te weten.
De afbeelding: de brandstichting in het vakbondsgebouw in Odessa, namens EU, NAVO en Internationale Gemeenschap.

Niemand zal de Nobelprijswinnaar Obama nog iets kunnen verwijten nadat hij de mensheid heeft laten wegblazen. Tot nu toe bemerk ik niets van redelijkheid bij de NAVO. Het zou inderdaad een soort blikseminslag van verstand moeten zijn, een kairosmoment, om aan de waanzin van deze weken een einde te maken.

Toegeschreven aan Luther: als morgen de wereld vergaat plant ik vandaag nog een appelboom. Luther kan nooit gedacht hebben dat zijn medemensen dit einde konden organiseren in fysieke zin.

Geen opmerkingen: