06 september, 2013

De farce en het wijnglas

Het zou kunnen dat de Russische president tijdens het samenzijn in Sint-Petersburg heeft gezegd dat hij Syrië althans het al-Assadregiem blijft helpen, of het nu wordt aangevallen door de VS of niet. Maar in Moskou zal men nog steeds zo wijs zijn geen wereldoorlog te riskeren.
Op hoog niveau wordt door pratende (mantel)pakken ernstig afgewogen hoe er gebombardeerd zal worden, met welk doel - het hoogste woord gevoerd door de supermacht waar geen kwart van de mensen hun innig geliefd Israel op de kaart kan aanwijzen, dus Syrië al evenmin.
Het meest gebruikte en inmiddels misbruikte citaat van Marx de laatste jaren is dat van de tragedie en de farce. Syrië lijkt op een herhaling van "Irak". Maar bommen op je dak krijgen is nooit een farce.Het verschil in kledingparadigma tussen de spreekster, in het begin moeilijk te verstaan, en het pratende van niets wetende pak is niet zo groot. Maar zij vertegenwoordigt het Syrië dat uitgemoord mag worden door de vrijheidsstrijders van de CIA met hulp van eventuele bombardementen.

Geen opmerkingen: