22 juni, 2013

Voordat ik door de buitendeur stap...

Het partijtje platen dat ik in Californië gekocht heb had ik nog niet eens uitgepakt, bij gebreke aan werkzame platenspeler, o schande. YT biedt mij de mogelijkheid een enkel nummer te beluisteren.

Run, run, run, Sly & the Family Stone


I'm a woman, Jim Kweskin Jug Band (Maria Muldaur)
"Is dit niet zeldzaam? Het is zo goedkoop!" vroeg ik de handelaar. "Wat heb ik aan een zeldzame plaat waar ik mee blijf zitten omdat hij te duur is?" was het antwoord. Hij had de Markteconomie nog niet helemaal begrepen geloof ik... Of juist te goed.


Tears fall, Baby Washington


Love you so, Paul Revere and the Raiders.
Vond het een curieus album, bekeek alleen de voorkant en nu blijk ik hun Memphis-soul-LP gevonden te hebben, met aanbevelingen van Rufus Thomas en Isaac Hayes. Nog bijzonderder dan ik dacht dus.


The things I've saved, Joe (& Eddie)
Adembenemend: na deze laatste plaatopname verongelukte de zanger bij een auto-ongeval.


Moments of softness, T-Bones
Later zouden ze alsnog een "echte" plaat maken, Don't pull your love, nou vooruit, ik heb er niet veel mee maar dan plaats ik hem even:Bij het zoeken naar nummers van de gevonden LP van Gene McDaniels (niets van op YT) kom ik er achter dat de Left Reverend alweer bijna twee jaar niet meer onder de levenden toeft. Juli 2011 had ik misschien te veel aan mijn hoofd om het op te merken. Hierover seffens een aparte post.

Geen opmerkingen: