07 juni, 2013

Joods stadstuinieren in Berkeley


Een straat om de hoek in Berkeley, Californië. Pas de site legt uit wat er aan de hand is op dit verloren stukje stadsland met een bord waarop twee davidssterren.

Een vrouw aan het hek een eindje verderop kijkt ook door de ruitjes en lacht ons vriendelijk toe. Dit is San Francisco (Groot-S.F.) genoeg voor mij.
De straat heeft bijna alleen ecowinkeltjes en een heel behoorlijke academische boekhandel die wonderlijk genoeg geen van de boeken die ik al bij een grote winkel in Fresno had gekocht (Chomsky, Graeber, toch ook maar de nieuwste Žižek..) in voorraad heeft zodat ik mij daarover niet een beetje schuldig hoef te voelen.
Gastheer klaagt wel over de gentrificatie van de buurt. Ik begrijp het wel, maar hij heeft toch ook liever microbrouwersbier en werkt zelf bij een "alternatieve" boekhandel. Zo steekt de stedelijke wereld in elkaar tegenwoordig.

Geen opmerkingen: