17 oktober, 2012

Sterrenstof verwacht de bonk op de deur


De persoonlijke noot: ik weet wat het is - de politie met zes auto's in de straat, in het holst van de nacht een commando dat de trap opstormt en de bonk op de deur. Ik kan geen lopen op de trap verdragen. Nou is het makkelijk gemaakt door de knokploeg van de zogenaamde woonstichting DeKey die mij - twintig jaar later - van mijn woning geslagen hebben. Geen trap meer waar ze op zullen stormen, dat heb ik in definitieve vorm gehad.
PTSD, het zal wel.

*

Leah-Lynn Plante is een anarchiste op wie gejaagd wordt sinds het voorjaar van dit jaar. Een grand jury die in maart is samengesteld onderzoekt zogenaamd wie verantwoordelijk is voor "vernielingen" aangericht op 1 mei jongstleden in Seattle. Hiervoor worden tamelijk willekeurig mensen opgepakt. Misschien heb ik haar als eerste uitgekozen vanwege haar meer dan aandoenlijke voorkomen, het is een willekeurige keuze uit drie. De anderen komen nog aan de orde.

Hier is haar verklaring over arrestatie en vervolging.
Twee sites gewijd aan haar zaak.
De site betreffende de anarchistenjacht aan de VS-westkust in het algemeen.
Verslag van de "rechtszitting".

Een zekere overzichtelijkheid en eenheid lijkt mij gewenst in de solidariteitsactie, maar wie ben ik dat ik het zeg.

Aanvulling

Deze onoverzichtelijkheid is zo groot dat het bericht dat Plante is vrijgelaten op de dag waarop dit bericht geplaatst is een paar dagen later wordt vrijgegeven.

Geen opmerkingen: