01 juli, 2010

Gefixeerde wilsonbekwame


Door het toeval, inherent aan het net, belandde ik op deze actiesite tegen de isoleercel in wat geestelijke gezondheidszorg wordt genoemd. Iets wat volgens de deliberaties van het Nederlande parlement verplicht gesteld kan worden in de toekomst.

Een fotoverslag van het opsluiten van een tot zelfmoord geneigde jongere aan de hand van een meisjespop. Ik vind de beelden het sterkst en aandoenlijkst zonder commentaar, omdat ze juist dan zoveel zeggen. Maar zie zelf.
Zo wordt uw zelfmoordneiging bestraft.

Overigens ben ik van mening dat isoleercellen in alle gevallen op foltering neerkomen, ook in het strafrecht. En officieel doet Nederland niet aan folteren, is het er zelfs tegen. Ik stem dan ook zeker niet in met de teneur van de site waarnaar ik verwijs, die het wel lijkt goed te keuren dat deze praktijk in gevangenissen "ook" gevolgd wordt, onder het motto zorg=zorg en straf=straf.

Geen opmerkingen: