14 januari, 2010

Teddy Pendergrass

Op de eerste en achteraf wellicht enige Northern Soulparty die ik heb kunnen organiseren draaide Steve C. tussen alle dansbare onbekendheden plotseling Harold Melvin and the Bluenotes. Muzikaal gesproken niets mis mee maar het contrast trof mij wel. Is deze groep, is de Phillysound inmiddels toegelaten tot het heilige der heiligen? Ik had bij een eerdere gelegenheid al enthousiaste reacties gekregen op de Intruders. Dus misschien wel.

Bij The Masters is inmiddels - net als bij dartsspelers gebeurt - de entree van snookerhelden voorzien van een introductiemuziekje. Was het Mark Wiliams die de arena betrad onder de tonen van The love I lost? Toch een vreemde keuze, gezien de tekst, zou ik denken. Maar het deed mij wel besluiten de zaterdagsessie met onder andere dit nummer op te luisteren, omdat er toch eigenlijk niet veel betere soul te vinden is.

En dan is er de aanleiding het twee dagen eerder te doen. Teddy Pendergrass is gisteren 13 januari overleden.


The love I lost


Where are all my friends?


Don't leave me this way

Geen opmerkingen: