12 mei, 2012

Vijfentwintig jaar - non-rocking years


Could you be the one?, Hüsker Dü

De laatste nr.1 in de RVZ-top-20. Het was gisteren omstreeks 19.15u vijfentwintig jaar geleden dat het station het zwijgen werd opgelegd onder de tonen van Twenty rockin' years van Quotation, een tribuutband voor Status Quo, in het programma van Rip van Winkel.
Het station heeft langer bestaan dan bijvoorbeeld Radio London 266 - negen jaar ongeveer, maar dit is nog altijd korter dan de tijd "erna".
Wat er geweest is is niet ongedaan te maken.

Papieren die zich nu, waarschijnlijk ongeordend, op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis bevinden zullen wellicht uitwijzen wat mijn laatstgedraaide nummer op RVZ geweest is. Ik kan het niet zeker weten omdat het einde nu eenmaal niet aangekondigd was.
Op zaterdagmiddag deed ik nog mijn twaalf-tot-twee (ik had vijf dagen in de week een programma en moet dus wel haast de "gezichtsbepalende" stem zijn geweest, bedenk ik nu achteraf). Als dat mijn laatste programma is geweest was dit de laatste plaat die ik gedraaid heb op RVZ.


There's a ghost in my house, Fall

Cover van Northern Soul-crossover.
Maar de daaropvolgende zondag, 10 mei 1987, heb ik zeker nog een programa opgenomen voor tijdens mijn afwezigheid in Londen de komende week. In dat programma was dit nummer verwerkt dat ik die zaterdag kocht ("Zeker voor moederdag", "nee voor mijzelf" - Sound of the Fifties).


Thank you for calling, goodbye, Jo Stafford

In welk geval dit ingebed was tussen Kraftwerk

Der Telefon-Anruf
en To tilefono tis xenitias van 3 Mustaphas 3, niet op YT aanwezig. Telefoonblokje... nooit uitgezonden.

Als ik in de studio dan een programma vantevoren had opgenomen zou het kunnen dat ik ook nog een aflevering van de SoulSquad heb gedaan, zondagavond 21.30-0.00, maar misschien ook niet, ik weet het echt niet meer. Zowel, dan heb ik zeker hiermee afgesloten omdat ik er altijd mee afsloot op zondagavond.


All the love in the universe, Santana

Zoveel inzet voor een vluchtig medium - en toch...
Amsterdam en ruime omgeving heeft een aantal jaren de kans gehad aan de hits van nu te ontkomen ofwel om ze weken eerder te horen dan Hilversum ze had.

Geen opmerkingen: