06 mei, 2012

Veganisme is sexy


De conclusie is onontkoombaar - ik kijk de Veggiegids voor een diervriendelijk leven in en stuit op de bekendste Vegan chef van Nederland, Lisette Kreischer. Zij verleidt ons tot veganisme, geen twijfel mogelijk. Ik denk aan George Monbiot, die toch al knap ontspoord is wat betreft kernenergie, en die vegans er zo ongezond en bleek uit vindt zien dat hij zich er niet toe kan zetten. En dan denk ik dat hij eigenlijk nog vegetariërs bedoelt met deze aanduiding, geen veganisten.

Laat ik voorop zeggen dat ik tot nu toe te lui ben geweest om deze stap verder te zetten. Dat je als vegetariër die wel eieren, zuivel en honing eet wel minder maar nog steeds in behoorlijke mate medeplichtig bent aan massaslachting van dieren weet ik. Ik ga dan ook niemand ontmoedigen zich te laten verleiden, integendeel.
Het boekje kreeg ik mee op de zogeheten Vrijheidsmarkt (het woord alleen al) van gisteren 5 mei 2012, op het Damrak. Er was een stalletje van Ongehoord, hetgeen ik maar als een uiting van repressieve tolerantie zal boeken.

Geen opmerkingen: