24 april, 2012

Waarvoor wij dienen


Toen ik deze foto gisteren zag overviel mij een "Doe-mij-in-de-oogst-geloven"-gevoel. Nu ik het opschrijf zakt het gelukkig ook weer.
Afgebeeld zijn Chagossianen in Engeland die bij de Royal Geographical Society pleiten voor hun terugkeer. Alleen al de aanblik van de gelaatskleur van de mensen wijst op hun kans op gerechtigheid. Sterker nog: ze zouden nooit behandeld zijn als ze zijn behandeld als zij wit waren, Engelstalig - christen waren ze in doorsnee al dus dat maakte niet uit.

Mijn makker John Amidon, Veteran for Peace, zei het vorig jaar toen wij samen in de woestijn zaten: waarom maak ik mij druk over vrede en gerechtigheid terwijl ik ook naar Dancing with the stars zou kunnen zitten kijken? Gisteren is hij weer bij een actie opgepakt.

Even, even maar werd ik door moedeloosheid bevangen. Ik heb het hier opgeschreven.

Geen opmerkingen: