02 mei, 2011

Fietstocht tegen vreemdelingengevangenis, 5 mei


Donderdag 5 mei 2011:
Fietstocht naar bouwplaats detentiecentrum Schiphol
Verzamelen: 13 uur, Bollox Amsterdam, Eerste Schinkel­straat 14-16
Het lijkt zo ver weg. Dat is altijd zo met detentie- en uitzetcentra. Ze zetten die dingen precies neer waar ze moeilijk te vinden en te bereiken zijn.

Op Schiphol bouwt BAM BESMET BEDRIJF aan de zoveelste en hoopt dat ongestoord te kunnen doen. Werkgroep Stop Deportaties nodigt iedereen uit mee daarheen te fietsen.

Het 'Justitieel Complex Schiphol' wordt in the middle of nowhere gebouwd, aan het einde van de doodlopende Sloterweg van Badhoevedorp, bij de kruising met de Koetsierstraat. De naast de A4, ter hoogte van de Schipholtunnel, gelegen bouwplaats is zwaar beveiligd: een hekwerk met stroomdetectie, camera's en schrikdraad moet nieuwsgierigen op afstand houden. Als je niet weet wat ze daar aan het doen zijn, wekt de plek meteen argwaan.

Op een slordig uurtje fietsen van het Amsterdamse Vondelpark is het maar. Toch niet zó ver.

Op bevrijdingsdag is het hele land, en ook Amsterdam, vergeven van de festiviteiten om 'onze vrijheid' te vieren. Grootste feesten met bekende Nederlanders moeten de indruk wekken dat we hier in een vrij land leven.

Maar 'we', wie zijn dat? Dat zijn in elk geval niet de talloze mensen van wie een asielaanvraag is afgewezen, die zijn uitgeprocedeerd, die zijn geïllegaliseerd, gecriminaliseerd, de grond ingetrapt en opgesloten.

Alles heeft de staat over voor de deportatie van 'vreemdelingen', 'ongewensten'. Zonder de talloze bedrijven die er bloedgeld mee willen verdienen, is dit niet mogelijk.

Tegen BAM BESMET BEDRIJF loopt sinds december een campagne. Maar wie werken er nog meer aan de zoveelste muren en hekken rond Fort Europa in Nederland? Grote bedrijven als TBI en Voorbij Betonsystemen werkten ook al aan het nieuwe detentiecentrum op Rotterdam Airport mee, en zijn ook nu weer van de partij. Maar ook kleinere bedrijven werken mee aan de opsluiting voor 'onze vrijheid'. Op deze pagina houdt WSD de lijst bij.

Wil je weten waar dit allemaal gebeurt, niet zover van de bewoonde wereld als het lijkt?
Wil je op 'bevrijdingsdag' iets beters te doen hebben dan meedraaien in de hypocrisie van het Neerlands volksempfinden?
Kom dan naar de Bollox, Eerste Schinkel­straat 14-16,(op het binnenplein) in Amsterdam, om 13 uur, en neem je fiets en je vrienden mee.

Kom mee om te zien wat er in alle stilte wordt uitgespookt in naam van de vrijheid. Bij de bouwplaats zal een symbolische actie worden neergezet.

Vrijheid is pas vrijheid als iedereen vrij is!

*


Buiten het partijwezen om laten nu dan het Humanistisch verbond en zelfs Amnesty Nederland zich hierover horen.

Geen opmerkingen: