21 mei, 2011

De revolutie zal feministisch zijn....


..of zij zal niet zijn.
Ik zeg ongegeneerd dat ik het werkelijk soms met tranen in de ogen aanzie, de beelden uit Spanje. Mijn intuïtie zei mij nog in de herfst van vorig jaar dat dit jaar een jaar van omwenteling zou worden - eenvoudigweg omdat het op de klippen lopen van het kapitalisme niet lang lijdzaam ondergaan kan worden. Maar intuïtie kan bedriegen.

Tunis en Caïro onderstreepten het, UK Uncut bracht "het" naar Europa - maar de magische meimaand bleef uit, dacht ik.
De nieuwsmedia die ik dagelijks volg zijn er ook door verrast.

Er zijn al plannen voor het oprichten van buurtcomité's ter voortzetting, na de verkiezingen van zondag. Zoals in Tunesië en Egypte, of zoals in Argentinië 2001-2002 en verder. Misschien verdwijnt het spektakel. Misschien duikt de mobilisatie elders op.

Hier meer unieke beelden.

En hoe reageert de Macht? Ach, de economie trekt aan maar de werkloosheid neemt niet af. Kan gebeuren, nietwaar.

Geen opmerkingen: