08 mei, 2011

Een schuldbekentenis van Osiragroep

"Wat is uw gironummer?"
Osiragroep heeft erkend fout gehandeld te hebben met het stelen en "vernietigen" van de eigendommen van mijn dankzij hun goede zorgen overleden moeder.
Het bedrag is volstrekt willekeurig. Hoeveel waarde vertegenwoordigt een ets met op de achterkant een plakkertje "Van Herman voor zijn verjaardag 1949 van Oma". We kunnen het niet meer vragen, maar met Oma was waarschijnlijk onze oma bedoeld, niet de oma van mijn moeder (dat had ook nog gekund). Van schoonmoeder aan schoonzoon. "Als ik er niet meer ben..." - is het gestolen en zogenaamd vernietigd. De geldswaarde is niet terzake.
En nu sta ik voor het dilemma. Aangifte van diefstal werd door de politie afgewezen, "dit is een civiele zaak". Maar nu men geld overheeft om de zogenaamde fout goed te maken is dit een bekentenis van diefstal en zou alsnog naar de strafrechtelijke kant van de zaak gekeken kunnen worden.
Maar met het aandringen op vervolging keten je je weer voor onbepaalde tijd vast aan het tuig waar je eigenlijk niets meer mee te maken wilt hebben. Dat dan evenwel zeker ongestraft blijft (als aangifte geaccepteerd wordt waarschijnlijk ook). Afgezien van het punt dat ik strafrechtabolitionist ben, maar dit mag niet als vrijbrief misdrijven tegen mij en de mijnen te begaan dienen.

Als ik er uit ben meld ik het nog wel.

Geen opmerkingen: