10 maart, 2011

De pot op bij Osira


Wat een onverwachte bondgenoten komt men tegen in de strijd tegen het bureaucratisch-zakkenvullende complex dat zorg heet te bieden. De Couturekrant? Lees en huiver mee:
Cliënten en personeel van zorginstellingen van Osira in Amsterdam vinden de zorg daar ver onder de maat. De EO filmde in een tehuis van Osira. Dit tehuis liet echter een gunstige uitzondering zien op de algemene barbaarse toestand waarbij ouderen bijvoorbeeld een uur op het toilet moeten zitten omdat niemand ze er afhaalt door personeelsgebrek.

Verder heerst er een klimaat onder het personeel van intimidatie door managers van ondergeschikten om te zorgen dat fouten en gebreken niet naar buiten worden gebracht. Nu maakt iedereen wel eens fouten en gebeurt er in elke organisatie wel eens iets waar het nodige aan mankeert. Maar de intimidatie van personeel strekt zich ook uit tot de pers. Toen de EO het ongetwijfeld meest foutloze tehuis na afspraak die van tevoren werd gemaakt filmde... werd de cameraploeg zelf gefilmd zodat niemand eens een onvoorziene blik achter de schermen kon werpen.

Zogenaamd volgens één van de directieleden om "op de eigen website te kunnen laten zien hoe zo'n reportage gemaakt wordt." Een lachertje want de EO-reporter zei: "Dan kunt u onze reportage daar toch opzetten?"

Cliënten en eigen personeel door elkaar waarderen de zorg met gemiddeld een 4-.

De SP als bondgenoot - het gaat net. De EO? EO en SP samen, met de Couturekrant?
Heb ik een weerman nodig om te weten waarheen de wind gaat?

Een manifestatie van "dwaze kinderen".

Ouderenbescherming?

Geen opmerkingen: