25 augustus, 2010

De consensus op het gebied van zigeunerdiscriminatie


Twee Romameisjes aangespoeld op het strand bij Napels.
Om de strandpret niet te bederven worden de lijkjes afgedekt. De ambulance laat nog uren op zich wachten.
Verder lezen

4 opmerkingen:

Sjuul van Dissel zei

Soms wordt het goede voorbeeld gegeven. Daarna gaat het goed.
http://beeldbank.nationaalarchief.nl/na:col1:dat279724
http://www.geheugenvannederland.nl/?/nl/items/RIJK02:329246
Ik ken deze mensen. Kom ze tegen in de buurtsuper, net als ik ook 30 jaar ouder. Alleen zij wonen sociaal in een huis en ik nog steeds asociaal op m'n boot. Het kan verkeren.
Als je Romanovs+Lelystad op Google intikt kom je nog veel meer moois tegen. Deze bijvoorbeeld.
http://www.youtube.com/user/Syll2008

Sjuul van Dissel zei

AdR, je ziet dat ik het liever wat dichter bij huis hou. Consensus? Wie kan daar nou mee overeenstemmen. Hier nog meer over discriminatie. En over oorzaken en gevolgen. En over oplossingen. De Volkskrant, een interview. [het] Verzet. En een rapport erover uit 2004 van de Anne Frank Stichting.

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article856589.ece/Roma_denken_en_doen_nomadisch
http://www.verzet.org/content/view/1191/69/
http://www.annefrank.org/upload/downloads/Roma%20en%20Sinti-2004.pdf

Met het delegeren van de problemen van Europa naar gemeentebeleid is volgens mij niets voor onze, en onze toekomstige die nog komen moeten 'zigeuners' te verwachten, en zoals het er nu uitziet al helemaal niet.

Sjuul van Dissel zei

""Zo zo ben jij ook al niet te spreken over zo'n vrijgevochten volkje dat zich niet laat 'pamperen'. Zo'n volkje met een eigendunk dat profiteurs van andermens z'n ellende veracht. Zo'n volkje dat helemaal klaar is met de wrede culturen van de volken waartussen zij hun bestaan hun eigen invulling geven. Zo'n volkje dat zijn vrijheid niet opgeeft. Dat alleen benaderbaar is via hun vrouwen en dochters die losgepeuterd via de kinderen wel enigszins compromisbereid kunnen worden gemaakt. Desintegrerend in plaats van integrerend geassimileerd? Ik raad het hun af! Hun geschiedenis is niet te negeren. Hun historisch besef is niet (door henzelf) opgeschreven maar zit ze in de genen. Dat is een darwinistisch gegeven. Anarchisme is ze aangeboren, dat zou jou toch moeten aanspreken"".

Er was toen in 1977 nog geen internet vandaar er ook niet meer informatie te vinden is met Google. En wat er is overgebleven is uiteraard de gefilterde droesem. Maar je kunt zelf ook zoeken.

Anyway, mijn nekharen gaan overeind bij zo'n bericht als dit. Is er een ander nut van dan een bevestiging van die "consensus"? Nee. Dus probeer ik maar weer eens een positieve benadering met kanttekeningen.

De definitie van het woord racisme is al zo gedevalueerd dat met betrekking tot het gegeven hoe Roma worden benaderd het oude Nederlandse woord rassehaat maar beter kan worden gebruikt.

http://weblogs.nrc.nl/wereld/2010/08/19/omstreden-deportatie-van-roma-begint-in-frankrijk/ Let eens op reactie #4 J. Korf zegt:

Jan Korf is, als het dezelfde Jan Korf is, Directeur van de afdeling sociale zaken van de gemeente Lelystad.

Evengoeie vrienden?

Sjuul van Dissel zei

Wat geheel in de lijn der verwachtingen ligt, en wat het mooiste is. Toen kwamen ze terug uit de VS en zijn nu Jan Korf's overbuur in een peperdure villawijk in Lelystad. Hun moeders en grootmoeders trekken nog van de bijstand. Net als ik trouwens want ook geen nomade. Dus Jan Korf is mijn baas van wiens "sociale dienst" ik nog twee en een half jaar bijstanduitkering tegoed heb. Proberen ze me af te nemen door middel van maatregelen die geen steun vinden in de wet. Rechtsprocedure loopt nog, al vijf jaren. Het allermooiste is dat ik die zaak ga winnen!

Maar toen deze gemeente nog geen gemeente was en bestuurd werd door een Landdrost en een Adviesraad, het Openbaar Lichaam van de Rijksdienst voor de IJsselmeer Polders, was onder verantwoordelijkheid van het Ministerie meer mogelijk in het kader van een voortvarend beleid. Dat werd met de gemeentewording finaal anders. Vandaar mijn stelling dat van gemeenten bij het oplossen van de problemen van Europa niks te verwachten is. En dat is natuurlijk voor heel Europa zo. Nu probeert elk land zijn gemeentes in bescherming te nemen en de aanwezige rassehaat weg te poetsen met beleid dat in de wet geen steun vindt. Ze proberen echt alles.