26 september, 2007

Onbekende Britse partij


Newsnight had twee griezels die het gebruikelijke lawaaibetoog hielden waarom het zo goed was dat Britse militairen samen met de Yanks Irak bezet hebben. En ik wil het griezel-Lagerhuislid niet eens noemen, maar een korte tocht over het net leerde mij dat hij vertegenwoordiger was, naast Labour, van de Co-operative Party. Nooit van gehoord. En weinig meer dan een vleugel van Labour, jammer voor de coöperatieve gedachte. De partij viert zijn negentigste verjaardag dit jaar.
De Fred Perry op het afgebeelde boek, tennisspeler en de man die zijn naam heeft gegeven aan een kledinglijn die populair is bij mods en skinheads, is de zoon van een parlementslid van de Co-operative party. Dat is alles. Gordon Brown is Gordon Brown. Het is duidelijk dat deze partij het volk op een zeer speciale wijze dient (waar ken ik die uitdrukking verder van? - o haha, to serve - tennissen - ik kom niet meer bij).

Enfin, een kleine kennismaking met een uiting van de Britse arbeidersbeweging - die neokolonialisme toejuicht want zo kwam ik er op.

Geen opmerkingen: