28 juli, 2017

Wat gebeurt er voor de verliefdheid wat in je lichaam laat gebeuren?


Ja, de gangbare materialistische kijk losgelaten op verliefdheid. Toch wil ik er even op wijzen dat de verliefdheid voorafgaat aan de op hol slaande hormonen, niet andersom. Ik kan dit op eigen ondervinding baseren, mocht u (wat ik betwijfel) dit willen tegenspreken. Het opvallendst aan de werking kon ik constateren toen ik op twee - mag geen "meisjes" schrijven, maar ik vind "vrouwen" dan weer nodeloos afstandelijk klinken - enfin, tegelijk verliefd was. Soms moest de wissel in mijn hoofd omgezet worden, van de een naar de ander. Het belangrijkste effect was afvallen. Toen de situatie genormaliseerd was, een van de twee uit beeld was verdwenen, kwamen de kilo's er net zo gemakkelijk weer aan. Eigenlijk om nooit meer weg te gaan - tenzij in de hoogtijdagen van Graves. Dat is ook een hormonenspel, maar helaas nogal anders.

Maar goed, de oorzaak - waar men volgens menig Groot Denker m/v niet naar mag vragen - blijft een mysterie. Zij komt ergens vandaan maar waarvandaan, daar laat het materialistisch reductionisme het afweten. Gelukkig maar.

Geen opmerkingen: