09 maart, 2016

Confrontatie met de politiebedrieger aan de andere kant van de wereld

Toen het nieuws enigszins doorbrak was ik te ontsteld om veel te schrijven, dit vind ik terug. Britse smerissen die infiltreerden in actiegroepen en vrouwelijke leden in een relatie lokten *) en na gedane arbeid met smoezen verdwenen, eventueel met achterlating van kroost.
Een vorm van politieoptreden die een grens overschrijdt waarvan je zou denken of hopen dat die door de staat gerespecteerd zou worden. Maar neen. We hadden al het geval van "Anna" die in het Earth Liberation Front infiltreerde en een prominent activist verliefd op zich liet worden.

Jaren verder en met voortschrijdende fascisering van zich ooit op democratie beroepende regimes moet het helaas niet meer verbazingwekkend zijn. Maar behoed ons voor onverschilligheid.
Helen Steel van voorheen London Greenpeace zocht de confrontatie op met de politiebedrieger, in Sydney, Australië. The Guardian plaatst het geluidloze filmpje van de ontmoeting.
Hier deed zij eerder haar verhaal voor de London Metropolitan Univesity:Er staat ook demonstratieve actie op de agenda.

*) Dit is een akelige formulering waarbij de zelfstandigheid van de ene kant ontkend wordt. In feite zijn de rollen juist omgekeerd, maar de onderhavige vrouwen wisten niet dat zij in een smerig spel betrokken werden.

Geen opmerkingen: