21 december, 2018

Portfolio: Schoonheid in plaats van George

Als er nu iets is dezer dagen dat allesbehalve vreedzame gevoelens bij mij oproept, is het door een winkelstraat lopen en weer George Michael te horen zingen dat hij dit jaar zijn hart aan een speciaal iemand geeft.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Het was de allereerste keer al niets, de 231ste keer - ja, dit jaar dan – kan ik niet anders dan terreur noemen. Glijmiddel voor de consumptiemaatschappij. En ik moet dezer dagen door een winkelarcade lopen om op een van mijn werkplekken terecht te komen. Tel maar mee.

Tijd voor schoonheid, en waar het met Kerst om hoort te gaan. De Engelse folkband Steeleye Span zingt Gaudete. Verheugt u, Christus is geboren uit de jonge vrouw Maria, verheugt u....En een drievoudige traktatie van het Ierse zangensemble Anúna. Ik hoorde hen voor het eerst op een herfstdag in een herberg op het eiland Árainn voor de Ierse westkust, de juiste omgeving. Ze zingen een hymne Jerusalem (niet het gezongen gedicht van Blake, dit is nog wat eeuwen ouder), Riu riu en een wijsje in het Iers waarvan mij de titel ontgaat.

Alleen wie de ware kerstgeest heeft, is mij verteld, ziet een elfje dansen tijdens dat laatste lied. Denk even niet aan dat winkelcentrum. En probeer het elfje te ontwaren... Alles live, in Japan nog wel.- Dit verscheen op 21 december 2007 op News4all. Het tweede genoemde filmpje is niet terug te vinden. Vermoedelijk is het derde genoemde nummer Fill, Fill a Rún
En net als toen wens ik u
Gezegende Kerstdagen!

Geen opmerkingen: