03 februari, 2018

Eet er lekker van


Kijk dat heb ik nou, Rijk de Gooyer.
Muzikaal sloot het aan bij de in 1966 debuterende Jacques Dutronc, maar het is geschreven door onder anderen Lee Hazelwood. Bij de video geeft iemand het commentaar dat het een vertaling is van deze:


Cindy Jane< Roland W Het lijkt sterk op elkaar, maar dit is uit 1967 en toch net iets anders. Het lijkt eerder geplagieerd van Kijk dat heb ik nou. Heeft Hazlewood het speciaal voor Rijk de Gooyer, die wel de tekst heeft geschreven, gecomponeerd? Lee Hazlewood blijkt veel belangwekkends uit de jaren zestig geschreven te hebben. Ik moet zeggen dat ik mij daar niet van bewust ben geweest.
Go die big city
Onschuldig veroordeeld is een meermalen terugkerend thema in nummers van Hazlewood:


The girl on death row, met Duane Eddy


The night before, nee, niet het nummer van de Beatles. Hier is wel een duistere schuldigheid aan de orde, bevorderd door drank.
Dat ik de man zo laat ontdek. Niet te laat in ieder geval. Onlogische toevoeging.

Geen opmerkingen: