29 december, 2017

In de wereld op zijn kop wordt u geacht te snikken over de Israëlische daders #AhedTamimi

Een filmpje waarop duidelijk te zien is dat een heldhaftige soldaat van het meest morele leger ter wereld, en van De Enige Democratie In Het Midden-Oosten Ahed Tamimi een paar keer in het gezicht slaat.
Dat laat zij niet op zich zitten. Zij slaat terug.
En ja, dat kan natuurlijk niet. In het filmpje is te zien hoe zij bij Nacht und Nebel ontvoerd wordt.Het meppen dat niet genoemd wordt.

CBSNews loopt over van begrip voor de problemen van de Israëlische soldaten die toch in verlegenheid raken over het meppen van een meisje dat in het filmpje meer dan een kop kleiner blijkt te zijn.
En dan prijst Ben Caspit, "journalist" van Maariv, de soldaten omdat "ze niet gereageerd hebben", en hij roept op tot wraak tegen de familie Tamimi. Broer in gezicht geschoten, zus, nicht en moeder zijn inmiddels opgesloten door de bezetters.

Caspit: "Wat betreft de meisjes moeten we er een prijskaartje aan hangen bij een andere gelegenheid. In het donker, zonder getuigen en camera's."

"Het prijskaartje" is een vaste frase van de bezetters van Palestina voor geweld tegen het verzet. Het is niet moeilijk te raden waar Caspit op doelt.

Geen opmerkingen: