01 januari, 2017

Bedrog als verdienmodel: Socialisme21.be

Dit boek bestaat dus hoogstwaarschijnlijk helemaal niet
Het was zelfs mijn stalker, die ik hier verder echt nooit zal vermelden en die niet in staat is drie zinnen achter elkaar te lezen, opgevallen dat ik enthousiast was over socialisme21.be. Geen rood zonder groen en omgekeerd, zeker en vast, dat vind ik zelf nog steeds. Dit is iets wat al tijden op mij drukt, het is zeker ook een oorzaak om het enthousiaste bloggen weg te laten zakken.

Eind april heb ik contact opgenomen met die site om te vragen of een bestelling inclusief porto is, ook buiten België. Zo gek is de vraag niet tenslotte, want wat voor tarieven hanteert men voor verzending naar elders? Ik kreeg geen antwoord en maakte toen maar het gevraagde bedrag over voor twee boeken en stuurde het verzendadres per email door.
Er kwam geen reactie.
Er kwamen ook geen boeken.
Ik heb de site er op geattendeerd dat ik het geld had overgemaakt en op de boeken zat te wachten.
Er kwam geen reactie.
Gaandeweg werden mijn berichten naar socialsime12.be onvriendelijker, u zult dit kunnen begrijpen. Het maakte niet uit.
Een Facebookopmerking over de wanprestatie leidde tot blokkade. Ze hadden het dus wel gelezen, maar een fatsoenlijke reactie bleef uit.
We zijn acht maanden verder. Ik had het eerder moeten melden: mijd die site als de pest en maak er zeker geen geld naar over. De boeken zijn ongetwijfeld een potëmkindecor om de zaak te illustreren en de enkele sukkel die er inluist, zoals ik, is zijn of haar geld kwijt en joost mag weten wie het incasseert en waarom.

Weer een illusie en 27 euro kwijt.

Geen opmerkingen: