05 mei, 2013

De paddestoel boven Damascus


Allahoe akbar moet zoiets betekenen als "godallemachtig" wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt, besef ik als ik het opschrijf: een van haar oorspronkelijke betekenis ontdane uitdrukking.
Een paddestoelwolk boven Damascus, interventie van Israel ten gunste van de salafistische "opstandelingen" in Syrië. De agressor kan altijd bij voorbaat als slachtoffer afgeschilderd worden in de bijbehorende media, een openlijk bondgenootschap met de "gematigde krachten" van het Midden-Oosten (Bahrein wordt niet genoemd, dat moet een vergissing zijn) komt net zo min als deze bommen uit de lucht vallen.

Syrië is landschappelijk een van de mooiste landen die ik ooit bezocht heb, de mensen zijn gênant gastvrij, het land was het mozaiek van minderheden zoals ik als student van Leo Biegel kon weten en ik moet er eigenlijk niets van horen of weten wat er gebeurt.

Geen opmerkingen: