25 mei, 2013

Burgers mogen helpen bij jacht op vluchtelingen

                                                    - Joke Kaviaar, 25 mei 2013

Bij de klopjacht op zogenaamde illegalen wordt de laatste tijd zonder schroom via Burgernet de assistentie ingeroepen van burgers. De collaborateurs van gisteren zijn de helden van vandaag.

Wie zijn eigenlijk die burgers?


Deze burgers zijn onder ons, het zijn mensen die onder ons wonen, werken, leven. Het zijn onze buren, onze collega's, die zijn aangeloten op het zogenaamd Burgernet netwerk. Een netwerk dat pretendeert er te zijn voor ons aller veiligheid, om zoekgeraakte kinderen en verwarde ouderen terug te vinden, gevaarlijke overvallers in de kraag te vatten. Welke burger wil dat nu niet?

De website van Burgernet
vermeldt trouw waarvoor het wordt ingezet. Een successtory. Eh... trouw? Nee! Het verzwijgt namelijk de inzet tegen vluchtelingen, waarvan we niets zouden weten als niet af en toe een berichtje in de media verscheen. Ook voor dat doel verstuurt Burgernet sms'jes en de burgers werken graag mee. Het is tenslotte voor onze veiligheid, nietwaar? En alweer wordt 'de vreemdeling' afgeschilderd als een zware jongen die opgespoord moeten worden. Burgernet verspreidt niet voor niets je signalement. Toch?

De jacht wordt geoptimaliseerd door de burgers als verraders in te zetten. De burgers ontvangen een telefoontje met verzoek of ze op de uitkijk willen staan, of ze willen helpen zoeken. Die hulp is dringend nodig, anders halen de bloedhonden hun vanstquota niet. De gezagsgetrouwe burger holt zonder vragen te stellen de straat op en voelt zich een ware held.

“Die pet past ons allemaal”, zo luidde ooit de ronselleuze van de smeris, en daar kun je dan trots op zijn. Je maakt deel uit van het opsporingsapparaat. Je ziet dat er een helikopter de lucht in gaat. De samenwerking is optimaal. Het net sluit zich rond de voortvluchtige. Ik voorspel alvast dat in de nabije toekomst ook drones zullen worden ingezet bij dit soort opsporingspraktijken.

Amersfoort, 23 mei jl.: een bericht op een lokale nieuwszender sluit af met: “Hij kon worden opgepakt en wordt binnenkort het land uitgezet.”

Alphen aan den Rijn, 6 mei jl.: Een bericht op Nieuws.nl kopt: “Gevangene ontsnapt in Alphen aan den Rijn”. Bij nader lezen blijkt het niet te gaan om een ontsnapping, maar Burgernet werd met grote spoed ingezet met een gedetailleerde omschrijving van de o zo gevaarlijke vluchteling die juist daarvoor was vrijgelaten (foutje, dat had vreemdelingenbewaring moeten zijn): “In een Burgernet-bericht wordt mensen gevraagd te zoeken naar een man van 35 jaar oud met een lengte tussen de 1.70 en 1.80 meter. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en een slank postuur. Op het moment van de verdwijning droeg hij een witte trainingsjas met zwarte strepen.”

Niet meer gevonden, deze zware jongen, zover ik weet. Zou iemand de man aan onderdak hebben geholpen in plaats van aan de hetzerige jacht te hebben meegedaan? Dat zal wel niet. Het is echter wel wat die burgers zouden moeten doen. Niet helpen vangen, maar helpen onderduiken. Ik zeg hen dit:

Brave burger, denk na! Wilt u over vijftig jaar, wanneer deze zwarte bladzijde in de geschiedenis alszodanig wordt herkend, het verwijt te horen krijgen dat u hielp met de endlösung van het vluchtelingenprobleem? Wilt u vuile handen omdat u iemand hebt laten deporteren met alle gevolgen van dien? Wilt u zich beroepen op 'Wir haben es nicht gewusst'? Brave burger, waarom zou u als verlengstuk voor de jacht op vluchtelingen dienen? De keus is aan u, of u nog de straat op gaat om uw medemens te laten afvoeren!

Maak een einde aan de jacht! Saboteer die jacht. Stuur de bloedhonden de verkeerde kant op! Neem de vluchtelingen in huis, al is het maar tot de helikopters zijn vertrokken! Help hen wegkomen! De politiek zal er geen einde aan maken, want zij stellen een mens binnenkort zelfs strafbaar om zijn bestaan. Deze wetten zijn misdadig. Het zijn niet de slachtoffers van die wetten die crimineel zijn, het zijn de bedenkers en uitvoerders ervan, en de collaborateurs.

Het is aan ons allen het heft in eigen hand te nemen! Laat de crimineel Teeven en zijn medeplegers stikken in hun wetten! Werk niet mee, werk tegen! Verzet past ons allemaal!

Geen opmerkingen: