14 september, 2012

Gevoel voor grond


Vier jaar geleden op de toenmalige conferentie van het Anarchist Studies Network in Loughborough vond ik dat ik het op moest nemen voor enthousiaste cineasten die zich in een agrarische commune in door het kapitaal opgegeven gebied hadden verdiept in... grond. Grond is voor menigeen ter linkerzijde verdacht.
Wat denken we bij gevoel voor humus?

In het verlengde hiervan deze site waarvan ik de naam niet eens wil herhalen. Hedendaags praktisch idealisme.
Mee uitgevoerd op een stukje grond waar ik mijn eerste tuinierervaring heb opgedaan: van tuinkers tot en met chrysanten, bieten en sla - de schooltuin op het Frankendaalcomplex. Daar zijn nog foto's van waarvan ik niet weet in welke staat zij verkeren of waar zij zijn. Dit zijn beelden van onlangs.

Geen opmerkingen: