07 september, 2011

Vuur en rook


Een levensteken uit Midden-Frankrijk:

Gepakt en gezakt heb ik dan ook het land dat er geen is, nooit een was en waarvan weldra geen sprake meer zal zijn, de rug toegekeerd. Ik was er nooit welkom, en graag gezien ben ik nergens. In afwachting van enig baronschap of toekomstige ridderigheid bedacht ik me jaren geleden al, ik woonde toen hoog en veraf in de bergen, de leus: wees onbestaande.(...)

Wars van alle eigen profijt en tot spijt van wie het benijdt bouwen we er aan een culturele vrijhaven: stukje grond, kapoentjeshuis, groentetuin en fruitgaard, rijkelijk gestoffeerde bibliotheek en kampeergelegenheid, zelfvoorziening in de mate van het mogelijke, en zoals vanouds zullen op onvoorziene tijdstippen literaire en andere edities het licht zien.(...)

Met de deur in huis. Gezocht: 75 mensen verenigingen instellingen bibliotheken vrienden of vijanden die stante pede dat wil zeggen binnen de drie maanden minimaal honderd of meer euronen willen neertellen in ruil voor geen lege handen maar ter ondersteuning van een uniek initiatief waar op dit ogenblik weinigen wat zullen aan hebben – alhoewel, doch zeer velen mettertijd de grote betekenis van zullen inzien: Rook & Vuur. Ziezo, die kogel is bij deze alvast door de kerk en voor het geval er nog gelovigen resten volgt hierna enige toelichting.


De gehele tekst, het gehele weblog.

Eerdere verhalen hierover hier en hier.

Geen opmerkingen: