10 mei, 2007

Ter dood veroordeeld?

Scrollend langs Wim de Bies log kwam ik zijn aanbeveling van de vijfentwintig hartverscheurendste liederen ter waereld tegen. Het begint al meteen met een nummer dat ik zo goed als niet ken en dat mij totaal niet intereseert, laat staan dat het voor mij telt. En wie de lijst wil zien moet zelf met de hand steeds het cijfer op het einde wijzigen in de url-balk, en ja, de nr. 1 ken ik al helemaal niet laat staan dat deze mij interesseert... Rock - mag ik een emmertje? Zou De Bie het wel kennen? Enfin, dat moet hij zelf weten.

In de opsomming komt een nummer van de BeeGees voor waar ik tot dusver niet veel gedachte aan besteed heb en dat over een terdoodveroordeelde in zijn laatste uur zou gaan. Ik moet zeggen dat ik met de tekst hier bij de hand nog niet geheel overtuigd ben, maar dat kan ook komen doordat ik steeds "One more hour in my life will be through" verstaan heb, en dit als een esoterische mededeling tot mij heb laten komen. Het is even wennen. Als het klopt kan dit in het repertoire van de strijders tegen het gevangenis-industrieel complex opgenomen worden.

I'VE GOT TO GET A MESSAGE TO YOU

The preacher talked to me and he smiled,
Said, "Come and walk with me, come and walk one more mile.
Now for once in your life you're alone,
but you ain't got a dime, there's no time for the phone."

I've just got to get a message to you, hold on, hold on.
One more hour and my life will be through, hold on, hold on.

I told him I'm in no hurry,
but if I broke her heart, won't you tell her I'm sorry.
And for once in my life I'm alone,
and I've got to let her know just in time before I go.

I've just go to get a message to you, hold on, hold on.
One more hour and my life will be through, hold on, hold on.

Well I laughed but that didn't hurt,
and it's only her love that keeps me wearing this dirt.
Now I'm crying but deep down inside,
well I did it to him, now it's my turn to die.

I've just got to get a message to you, hold on, hold on.
One more hour and my life will be through, hold on, hold on.

Geen opmerkingen: