09 februari, 2013

Van poezen en boswandelingen

En toen was er Roger Gale MP, als backbencher van de Tories en een van de woordvoerders van de helft van de parlementsfractie die tegen het recht te trouwen van mensen van het zelfde geslacht oreerde. Het huwelijk is tussen man en vrouw, dat staat voor hem vast.

De discjockey Roger Gale op Caroline hoorde ik foeteren tegen dit nummer, "It makes me go wild".
Het wordt vaak geïnterpereteerd alsof het over een homofiele scholier gaat maar ik kan het uit de tekst niet opmaken.
Hij is "anders" en in een maatschappij waar de individualiteit wordt opgehemeld is anders zijn wel het laatste dat men zich kan veroorloven.
In ieder geval gaat het over "pesten".
Home of the brave, Jody Miller


Roger Gale sprak als "good guy" op Caroline steeds ene Pussycat toe en het was duidelijk dat ik als luisteraar dit niet was. Nou was hij zeker niet de slechtste discjockey van het station, dat was nu eenmaal Tony Blackburn. En toen was hij weg, naar het noorden, naar Radio Scotland en later Radio 270.
En nu dus alweer vele jaren Tory MP. Waarmee gelogenstraft wordt wat Roger Day achteraf zei over de Torycampagne die onder de naam Radio Caroline werd gevoerd door Radio North Sea International in 1970: het was een groot risico, "actually none of us was a Tory". Roger Gale wel, en wellicht was hij toen in 1965 al homofoob.

De film die bij het nummer van Tom Jones hoorde heb ik pas in 1980 gezien, ik kan mij van het verhaal eerlijk gezegd niets meer herinneren. Geliefde van toen zei na afloop, wel met een lachje: "Als je me nog een keer naar zo'n slechte film meeneemt maak ik het uit." Ze was al aan het twotimen in die dagen dus daar was op den duur geen film voor nodig, is gebleken.
Jaren later heb ik het nummer dan nog gekaraookt ook.

Roger Gale's herkenningsmelodie was het pakkende Eine Schwarzwaldfahrt van Horst Jankowski, dat een behoorlijke hit was in die dagen.


Geen opmerkingen: