20 februari, 2013

De zoete muziek van de liefde


Kevin Ayers overleden 18 februari 2013. Overlijdensberichten zijn nooit plezierig maar ik moet wel zeggen dat het Enorme Talent van Ayers niet aan mij besteed is geweest. Hij was blijkbaar Te Geniaal voor mij.
Love makes sweet music, Soft Machine. Voorjaar 1967.

De afscheids"happening" van mijn schoolklas volgde een script dat ik al in mijn hoofd had voordat ik zelfs maar op de middelbare school zat. Het leven is wonderlijk. Een soort demonstratie met toepasselijke enigszins bijtende toespraken van mijn hand. Later zou het mei worden, dat jaar (maar dat was juist de examentijd).

Iemand van de HBS had een platenspeler neergezet en liet het geluid over de binnenplaats schallen. De rest van de HBS vond het leuk om de brandslang op de gymnasiasten te zetten. Dat was hun afscheidssurprise. Vreemd volkje...

De andere single naast de Soft Machine die genoemde jongen van de HBS, Pieter de Vries, liet weerklinken was deze. De herinneringen verbonden aan deze nummers.

Sittin' on the dock of the bay, Otis Redding

Geen opmerkingen: