26 november, 2011

Emeka Ojukwu 1933-2011


Vandaag overleden: Chukwuemeka Odumegwu Ojukwu, president van Biafra 1967-1970, ook sindsdien nog actief geweest in de politiek in Nigeria.
Het was meen ik Stanley Diamond die destijds, kort voor de capitulatie, schreef dat Biafra onverslaanbaar was maar niet onsterfelijk. Ik vond het destijds mooi geformuleerd. Stanley Diamond is er ook alweer een tijd niet meer.
Oxonian,Sandhurst-alumnus, zoon van een zakenman die toch Biafra kon vertalen in het partijchinees, naar ik verneem christen geworden na de oorlog en nog later getrouwd met een schoonheidskoningin - ik besef dat ik zijn biografie niet goed ken.
(Het was zaak mijn Biafra-archief te ordenen dit jaar maar dit is nu nog moeilijker geworden. U verneemt het wel).

Rust in vrede, kameraad...

Geen opmerkingen: