18 april, 2016

Revolutie en schone lucht

"De revolutie is in de lucht", Chris Hedges kan zijn enthousiasme over DemocracySpring en DemocracyAwakening niet onder stoelen of banken steken. Wellicht omdat hij er zelf bij opgepakt is, blijkbaar niet zo lang dat hij niet zijn stukje voor Truthdig kon schrijven. Arun Gupta is hier een stuk sceptischer.

Revolutie in de lucht, kun je er over schrijven zonder Frankrijk en Nuit Debout te noemen? Of zelfs in eigen land bijvoorbeeld de bezetting van de Low Library van Columbia University, om desinvestering in de fossiele-brandstoffenwinning van de universiteit af te dwingen. Hier mensen die iets riskeren, zoals de afgebeelde, Iliana Salazar-Dodge, Mexicaanse inwijkelinge:

Ik droom van een wereld waarin we kunnen erkennen dat onze handelingen deel uitmaken van de natuur. En dat, om een rechtvaardige, houdbare toekomst voor onszelf en toekomstige generaties, wij moeten ophouden met investeren in ondernemingen ide profiteren van onze zelfvernietiging en in plaats daarvan inversteren in echte oplossingen die voortkomen uit gemeenschappen die het meest getroffen worden door de klimaatverandering.

Overigens voert zij campagne voor de onwaarschijnlijke presidentskandidaat Bernie Sanders.

Site van Columbia Divest for Climate Justice.
De bezetters worden bedreigd met schorsing.

Geen opmerkingen: