29 mei, 2022

Landbouwproducten uit eigen streek: Amsterdam

 

In een straal van 12 km vanaf Amsterdam, produceren 206 boeren bijna 1,500,000 liter melk per week. Dat is genoeg om heel Amsterdam van zuivel te voorzien. Toch vindt nog geen half procent van deze melk direct zijn weg naar de stad. Eentonige en anonieme melk leidt via grote fabrieken tot een eentonig en anoniem landschap. More than Milk Amsterdam (MOMA) keert dat proces om naar een divers en persoonlijk landschap.

MOMA verbindt boer, land en stedeling om samen te werken aan een gezond landschap en voedselsysteem. Wij verwerken en brengen lokale, biologische zuivelproducten uit de omgeving rond Amsterdam direct naar de stad en brengen gesprekken en ideeën weer terug naar het land. Als melkboeren trekken wij aan de koeienbel, gaan wij terug naar naar de tekentafel en (her)ontdekken wij gezamenlijk ons veen. We creëren een gemeenschap van eigenaars en geven jou een aandeel in het landschap. Zo zorgen wij samen met boeren en consumenten voor ons landschap.

- Belangwekkend initiatief, niet geschikt voor veganisten, wel voro vegetariërs en zelfs carnivoren.
Zie verder op hun site. - Afbeelding: Door groms78 - photo prise dans une prairie du Haut-Doubs, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2916702

Geen opmerkingen: