05 november, 2018

De stiekeme oorlog van VS en Nederland in Sahel en Sahara

De Verenigde Staten hebben sinds het presidentschap van Obama in bijna alle landen van Afrika een voet aan de grond, of, zoals ze het onbeschaamd noemen, laarzen op de grond. In het uraniumrijke Niger wordt de grootste dronebasis buiten de VS aangelegd. In 2022 moet het ding op volle kracht werken.

Er zijn evenwel al bases in Niger waarvandaan bombardementen in het geniep worden uitgevoerd, onder andere in het zuiden van Libië, tegen "militanten" van wie wordt beweerd dat ze van Al Qaeda<//a> of IS zijn. Ook Somalië wordt gebombardeerd.
De stiekeme oorlog in Sahara en Sahel kan niet meer helemaal geheim gehouden worden doordat aan die "laarzen op de grond" mensen vastzitten die zowaar nog kunnen sneuvelen in gevechten waarop ze niet voorbereid zijn.
In dit stilgehouden imperialisme ligt ook een verklaring voor de vlucht van Afrikanen noordwaarts, maar ook dat wordt u verder niet verteld.
Nederland met zijn kanjerminister Blok helpt mee en heeft er vier miljoen voor beschikbaar, want "Niger en Nederland zijn buren".

Geen opmerkingen: