28 december, 2006

Christenen in opmars!


Geen kerstfeest kan de opmars van de christenen stuiten. In Somalië gaat het christelijke Ethiopische leger namens Washington islamisten te lijf tot in hun hoofdstad. CNN wist te melden dat Somalië en Ethiopië al eerder oorlog hebben gevoerd om "a tiny strip of desert called Ogaden." Het visitekaartje van de Verenigde Staten, dat station.
In Bulgarije wonen al eeuwen inheemse moslims. Soms dragen de vrouwen er hoofddoeken. Wacht maar tot het land toetreedt tot de Europese Unie, dan zou dat wel eens afgelopen kunnen zijn.
Merk ook op hoe in het laatstgelinkte stuk Nederland ter sprake komt als eens tolerant land waar bij de laatste verkiezingen een xenofobe partij negen zetels heeft gewonnen. En dan de samenstelling van de islamitische bevolking: "Besides ethnic Turks, Bulgarian Muslims also include 300,000 Roma Gypsies and Pomaks -- Europeans who converted to Islam under the Ottomans." Eens even kijken: je hebt Turken, je hebt Roma (zeg maar enkel: zigeuners, dat is een verhelderender aanduiding gezien het vervolg) en Pomaken: bekeerde Europeanen. Turken en zigeuners zijn nu eenmaal geen Europeanen, begrijpt u? Er was een tijd waarin het gangbare racisme toch zwaarder verpakt werd. Maar inderdaad, de beer van de christenen is geheel los, ook in de Europese Unie.
(Dat Griekenland, Roemenië, Estland, Letland, Litouwen en ook Polen al eeuwen zogeheten autochtone moslims binnen hun grenzen hebben is in Europees verband de moeite van het noemen niet waard, blijkbaar).

Geen opmerkingen: